Boek een hotelkamer
Hospitaallaan 16 · 9341AH Veenhuizen, Drenthe
Boek een hotelkamer
Wanneer wil je komen?
Wanneer ga je weer weg?

Pauperpad Arrangement

Drie-daags, geheel verzorgd arrangement langs drie van de zeven Koloniën.

Een unieke belevingsroute die u voert langs markante plekken van de voormalige koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid.
Volg het gedachtegoed van Generaal van den Bosch langs de vrije en onvrije Koloniën.
Fiets als een vorst en logeer op een generaal waardige plek.

Met zijn Maatschappij van Weldadigheid wilde hij de paupers uit de steden en de wezen uit heel het land door hard werken in het veen 'opvoeden tot zelfstandigheid'. De fietstocht voert u van Veenhuizen, een onvrije Kolonie met drie gestichten,  naar Frederiksoord, waar Johannes van den Bosch de eerste vrije landbouwkolonie oprichtte.  

U fietst langs bijzondere plekken en objecten, met elk hun eigen verhaal. Van een oeroud hoogveen naar moderne kunst en van uitgestrekte bossen naar de nog altijd tastbare herinneringen aan de Maatschappij van Weldadigheid.

Kosten

€ 249,- per persoon (o.b.v. 2 personen en eigen fiets)
incl. de route app, 2 nachten logies met ontbijt, diner, toegangskaarten voor beide musea, bagagevervoer en lunchtas voor onderweg.

Programma

Dag 1: aankomst in Veenhuizen en gelegenheid om het Gevangenismuseum te bezoeken.
's Avonds serveren wij een heerlijk diner waarna u zich te ruste legt in een van onze comfortabele kamers.

Dag 2: na een uitgebreid ontbijt vertrekt u per fiets richting Frederiksoord. U krijgt een smartphone met de app mee. Deze leidt u via een mooie route langs interessante plekken. U krijgt een picknick mee voor onderweg.

Bij aankomst in Frederiksoord wacht u een smakelijk diner en een fijne kamer. En er is gelegenheid om museum De Proefkolonie te bezoeken.

Dag 3: Na het uitgebreide ontbijt krijgt u de picknickmand wederom gevuld mee en vertrekt u richting Veenhuizen.
Een andere, wederom interessante route brengt u terug naar Veenhuizen. Na een kopje koffie met iets lekkers gaat u vervult van verhalen huiswaarts...

Te reserveren per email of telefonisch.