Spinaziesoepje en salade met ingelegde rode biet en kaas van Kaaslust
Bitter en Zoet shirt wit
Hospitaallaan 16 • Veenhuizen

Over ons

Over Rik en Loes en het team

Samen sterk

B82659354Z.1 20130811234244 000+G4BC1L05.1

Loes Talens en Rik Dortmond zijn sinds 2009 de eigenaren van Hotel Restaurant Bitter en Zoet in Veenhuizen.

Intervieuw in Dagblad v/h Noorden:
Loes: “Ons complex bestaat uit vijf rijksmonumenten, 15 hotelkamers plus zes familiekamers, een restaurant met 60 zitplaatsen en vier vergaderzalen. Er zijn veel bossen in de omgeving.” Rik: “We doen en maken veel zelf en leggen ons toe op toerisme gericht op de natuur, als verrassingslocatie. Het is een plaats met geschiedenis die voor de zakelijke markt in 2009 is opengegaan. Het is echt een 24/7 bedrijf. De naam is overgenomen van de naam op een gevel van een van onze gebouwen. Het geheel is opgebouwd vanuit verpauperde panden maar zijn nu professioneel opgeknapt en vallen nu onder de rijksmonumenten en staan zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst.”

Terwijl Loes zich richt op het hotel, de inrichting en de meer creatieve kant, is Rik een echte horecaman en doet bijvoorbeeld zelf het brood en vlees maar net zo goed technische dienst en tuinman. Rik: “We zitten midden in de natuur met natuurproducten zoals varkens. We bedienen diverse doelgroepen, ook voor vergaderen in kleine groepen, waarvoor we drie ruimtes hebben beneden en nog een grotere zaal. 

Team

Ons team bestaat uit zo'n 20 medewerkers die zich allemaal met enthousiasme en betrokkenheid inzetten voor onze gasten.
Boekt u een kamer of een tafel, dan krijgt u onze vriendelijke receptionistes Janny, Alien of Jolien aan de lijn. Ze helpen u graag met uw reservering, maar weten ook de leukste plekken in de omgeving en lossen alle eventuele problemen met een glimlach op.
Onze toppers van de huishouding, Martha, Peter, Ida, Wai Wai, Comfort en Arwen zorgen er voor dat uw kamer fris en schoon is, klaar voor een fijn verblijf.  Ze zijn vaak 'onzichtbaar', maar oh zo belangrijk...
In de keuken zwaait Peter samen met Rik de scepter als het gaat over goede ingredienten en menu's. Lars, Richard, Fadel, Tomas en Navid koken mooie e smakelijke gerechten in onze keuken en bakken de lekkerste boterkoek, brood en taartjes. En doen de afwas... ook héél belangrijk!
Tijdens ontbijt, lunch en diner maakt u kennis met onze 'zwarte brigade 'Gabrielle, Merle, Eric, Rik (nr. 2) en Nerena. Met een glinlach serveren ze u een drankje en vertellen graag wat er op uw bord ligt.

We bieden ook plek aan leerlingen, stagiaires, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vluchtelingen die in het AZC in Assen wonen (via een project van Werkplein AA en Hunze) omdat we vinden dat iedereen een goede kans verdiend om zich te ontwikkelen. We hebben elkaar immers nodig...

As de kraonvogels roept in ’t Fochteloërveen

Kruh, Kruh, Kruh, Pfffieh…
Wees stil en heur de kraonvogel in zien muzikaal saluut

Wied drag de roep van dizze rusteloze parel van ’t Veenhoezer moor

Waor e maank rusken zöcht naor ‘n veilig stee in ‘t zore veen

In d’ oetkiektoren stao wij, de aodem stoekt, de verrekieker klaor

Want daor in Drents tweeduuster, bin wij dizze ieslijk nuv’re gast op ‘t spoor

Zó geern wil wij oez’ prachtige vrunden deelstrieken zien

Umringd deur stilte en as contrast heur singelier trompetgeluud

Daags laot de staotige baos en zien madam zuch zien an elk met oog en tied

As zie um Ravenswoud naor eten zuukt in ’t wiedse stoppellaand

As de schaolen breuken bint en ’t gebröd de nakkies te strekken begunt

Is ’t tied um klaor te weden veur lange vluchten, longernd naor neie grond

Steur ze niet, gun zo lang as ‘t kan rust en tied van blieven
Geniet van heur in Fochteloër streek, gien reden ze te verdrieven.

Ze geniet van ‘t menu, net als u.

(vrij naar een gedicht van Michel Berends en bewerkt in het Drents door Jan Germs)

mei 2017