Scroll naar beneden voor de menukaart
Wij werken zoveel mogelijk met dagverse producten van regionale en biologische oorsprong, Aangevuld met wildpluk en eigen teelt. Bij voorkeur maken we alles zelf: vers getrokken bouillon, zelf gerookte zalm en ingemaakte groentes.
De keuken is geopend vanaf 12.00 – 15.00 uur voor de lunch en vanaf 17.30 uur voor het diner. Reserveren is op vrijdag en zaterdag gewenst, op doordeweekse dagen is er altijd wel ruimte voor een spontaan diner.
Reserveren kan telefonisch (0592) 385 002, per email, of via ons contactformulier
Kies uit onderstaande gerechten en stel zelf uw menu samen...
Brood met boter en Spaanse olijfolie van Pobill Ecologics + 6,50
Gazpacho van meloen | cantaloupe | burrata | atsina cress *
Rigatoni | pesto van kervel, zevenblad en bieslook | venkel | walnoot *
Gerookte forelfilet | gele biet | hangop | citroen verveine
Rilette van eend | little gem sla | peer | mandarijn | hazelnoot
Risotto | zomerprei | ingelegde sardines
Doperwtensoep | munt | crème fraiche *
Pittige wortelsoep | kokosroom | pinda crunch *
Caponata van aubergine | gerookte amandel | krieltjes | salie *
Varkensrouleaux | smashed potatoes | peultjes | jus van paprika
Roodbaarsfilet | chutney van zomergroentes | bulgur | limoen | boterboontjes
Zomerse maaltijdsalade | granaatappel | tabouleh | halloumi kaas | ajoli *
Plaatcake met abrikoos | amandelijs | mascarpone | kamillesiroop
Panna cotta van vlierbloesem | ingelegd zomerfruit | gesuikerde noten
Crème brûlée van witte chocolade | sorbet van bloedsinaasappel
Kaasplankje met regionale kazen
Extra: Koffie/thee met friandises + 11,00
Warme lunch • gebaseerd op de gerechten van de dinerkaart.
De keuken is geopend vanaf 12.00–15.00 uur voor de lunch.
Soep van de dag 8,50
Aspergesoep met daslookolie en croutons 8,50 *
Uiensoep met bieslook en oude kaas 8,50 *
Witlof met blauwe kaas, peer en hazelnoot 22,50 *
Gerookte zalm, cous cous, zoetzuur van venkel en dille crème 22,50
Asperges met ham en eiersalade 22,50
Groene boontjes, krieltjes, pecorino en zoet zuur 22,50 *
Sandwich met 2 soorten biologische kaas 12,50 *
Sandwich pastrami, zuurkool, uienconfit 13,50
Hummus, dukkah, rucola, olijfolie 11,50 *
Groningse weideburger, kaas, tomaat en sla 19,50
Uitsmijter Bitter en Zoet 11,50
brood met 2 gebakken eieren met ham en/of kaas
12-uurtje Bitter en Zoet 21,50
Soep van de dag, scrambled eggs met zalm, runderstoof, frisse salade
en brood kan ook gluten vrij of vegetarisch
Nachos met bosui, kaas en paprika salsa 12,50
Brood met boter en olijfolie 6,50
Koffie/thee met friandises 11,00
Vooraf:
een kopje huisgemaakte soep.
Daarna volgt de 3 laagse etagiere, met van onder naar boven:
Diverse soorten sandwiches*
*
Volgens Devonshire recept gebakken scones, met mascarpone en confiture
*
Diverse zoetigheden uit eigen bakkerij, zoals onze befaamde boterkoek, brownie, kleine taartjes, kokosmacronen
*
Geserveerd met traditioneel Engelse thee en diverse smaken biologische, fairtrade thee
Prijs € 28,50 per persoon, inclusief onbeperkt thee
We maken alles zelf, dat vergt wat voorbereiding, dus vooraf reserveren... ja, graag!
* de high tea kan ook vegetarisch gemaakt worden.
Sorry, we kunnen voor de high tea geen rekening houden met lactose-, gluten- en notenintolleranties.
En de high tea bevat (geraffineerde) suikers
Logeert u elders in Veenhuizen of omgeving en wilt u lekker uitgebreid ontbijten?
Reserveer een tafeltje en geniet van een heerlijk ontbijt met vers brood en regionale producten.
(Voor hotelgasten is het ontbijt altijd inclusief)