Boek een hotelkamer
Hospitaallaan 16 · 9341AH Veenhuizen, Drenthe
Boek een hotelkamer
Wanneer wil je komen?
Wanneer ga je weer weg?

Hotel in Drenthe?
Ontdek Bitter en Zoet in Veenhuizen

Op zoek naar een unieke overnachting in een hotel in Drenthe? Ontdek hotel-restaurant Bitter en Zoet in het Drentse dorp Veenhuizen.

Ervaar historisch Drenthe

Veenhuizen, gelegen in de provincie Drenthe, is een dorp met een rijke geschiedenis. Het is namelijk één van de voormalige Koloniën van Weldadigheid. De meer dan honderd rijksmonumenten in en rondom Veenhuizen doen denken aan vervlogen tijden. Het dorp ligt tussen uitgestrekte natuurgebieden, variërend van hoogveen tot beekdal. Dankzij haar rijke geschiedenis en centrale ligging is ons hotel in Drenthe het perfecte uitgangspunt om historisch Drenthe te ervaren.

Hotelkamers en appartementen

Hotel-restaurant Bitter en Zoet is gevestigd in de voormalige dienstwoningen en hospitaal van Veenhuizen. Drie van de gebouwen, 'Toewijding', 'Bitter en Zoet' en 'Vertrouw op God', zijn met elkaar verbonden door middel van een moderne constructie met veel glas. Dit zorgt voor een licht, sfeervol geheel. De panden 'Toewijding', 'Bitter en Zoet' en 'Plichtgevoel' tellen samen 15 hotelkamers. Uniek is dat de indeling van de oorspronkelijke kamers vrijwel volledig intact is gebleven. De panden zijn ieder ingericht met een eigen kleurstelling en behang, dat doet denken aan tijden van weleer. In elk gebouw wordt u herinnerd aan het oorspronkelijke gebruik: denk aan een prachtig terrazzo aanrecht in de badkamer, een oude voordeur naast uw kamerdeur en mooie, en suite deuren. Al onze kamers beschikken over een prachtig uitzicht op onze majestueuze beukenlaan en (moes)tuin.

Ons hotel in Drenthe beschikt naast hotelkamers ook over een restaurant, wellness, vergaderzalen en appartementen. Deze laatste zijn ondergebracht in voormalig hospitaal 'Vertrouw op God'. Voor onze mindervalide gasten zijn er speciaal aangepaste hotelkamers of rolstoeltoegankelijke appartementen. Wilt u graag uw trouwe viervoeter meenemen? Natuurlijk is hij ook van harte welkom.

 

Hotel DrentheHotel-restaurant Bitter en Zoet in Drenthe ligt op slechts een kwartiertje rijden van Drentse hoofdstad Assen

Proef de authentieke smaak van Drenthe

Naast een hotel en appartementen, beschikt Bitter en Zoet over een uitstekend restaurant. Vanuit onze ambachtelijke keuken toveren wij heerlijke, veelal biologische, gerechten op tafel. Bij de bereiding van onze gerechten maken wij uitsluitend gebruik van de beste, verse producten uit de regio: en dat proeft u!

Boek eenvoudig online

Bij Bitter en Zoet geniet u van een historische setting, met alle gemakken van deze tijd. Ontdek al het moois dat ons hotel in Drenthe te bieden heeft. Bekijk de beschikbaarheid en boek direct online of neem contact op voor meer informatie. Wij verwelkomen u graag in ons hotel in Drenthe!