Boek een hotelkamer
Hospitaallaan 16 · 9341AH Veenhuizen, Drenthe
Boek een hotelkamer
Wanneer wil je komen?
Wanneer ga je weer weg?

Ontdek ons menu met groente uit de moestuin

In verband met de aangescherpte corona maatregelen is ons restaurant, voor gasten van buitenaf, tot nader order gesloten.

We missen u en hopen u snel weer te mogen ontvangen.

onze menu's

De lekkerste gerechten van Bitter en Zoet om samen van te genieten*

Het menu is samengesteld met ingrediënten uit onze eigen moestuin, de Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen en leveranciers uit Drenthe en het Noorderland. Natuurlijk gebruiken we duurzaam gevangen vis en vlees van goede oorsprong. Het menu varieert per dag en is afhankelijk van hetgeen onze koks oogsten en vers inkopen. (vanwege het dagelijks wisselende menu staat er geen menukaart op de website)
Alle gerechten op de kaart worden op gepaste afstand aan tafel geserveerd. 
 

“wij komen om te proeven wat chef-kok Rik Dortmond en zijn team in de keuken presteren en dat stemt tot tevredenheid”
 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en kortingsacties

Wij zijn er van overtuigd dat we onze gasten mooie, eerlijke gerechten en dranken serveren. Voor deze biologische en/of fairtrade ingrediënten uit de regio, van veelal kleinschalige leveranciers, betalen we een eerlijke prijs.
Onze medewerkers werken hard, met passie en betrokkenheid. Dat verdient een eerlijk salaris.
Bitter en Zoet doet daarom niet mee aan kortingsacties of cadeaubonnen (behalve onze eigen).

Welkom!

(update 12-4-2021)

Door de corona maatregelen gaan de dingen een beetje anders dan wij gewend zijn, maar we zijn open om u een fijn, en veilig, verblijf te bezorgen. 

Op dit moment zijn er 6 appartementen/familiekamers en 12 hotelkamers waar u - ook met het gezin - geheel zelfvoorzienend kan verblijven. Een goed ontbijt bezorgen we aan de deur en ook voor een heerlijk diner kunnen wij zorgen, middels onze dinerservice.

Voor alle gasten hebben we in de winkel een minibar op basis het 'honesty-box' concept. Er staan hapjes en drankjes in een kleine koeling, met een briefje ernaast waarop u kunt noteren wat u pakt.

Alle kamers beschikken over een koffie/thee faciliteit en de appartementen hebben ook een koelkast, die is gevuld met frisdranken en lokale biertjes, bij wijze van minibar. Een fijn verblijf, geheel Corona-proof.


*Alle opties kunt u telefonisch of per e-mail reserveren. 


dinerservice*

Een heerlijk diner à la Bitter en Zoet, maar dan geheel privé. 

We werken met een vast menu, dagelijks wisselend. Daarbij kunnen we rekening houden met dieetwensen, mits vooraf (bij reservering) aangegeven. Ook voor de kinderen kunnen we een passende maaltijd maken. 

Het diner wordt aan de deur van uw hotelkamer uitgeserveerd. We starten om 18.30 uur met het voorgerecht, ongeveer 45 minuten later het hoofdgerecht, en zo verder. Natuurlijk is daarbij een mooi wit tafellaken, wijn- en waterglazen en een kaarsje inbegrepen, voor net dat beetje extra restaurantgevoel. 

Wijn of bier of fris (dat mag je zelf uit de honesty-bar halen)

Prijs € 34,50 p.p. inclusief een fles water

Logeert u niet bij ons? Helaas mogen wij u op dit moment niet in ons restaurant ontvangen, vanwege aangescherpte corona-maatregelen.

Lunch to go*

Heeft u zin in een lunch midden in de natuur, of aan 1 van de picknickbanken in de tuin? Dat kan! Bestel naar keuze een goed gevulde lunchtas-to-go en geniet van een lunch op een door u uitgezochte plek. 
Prijs lunchtas € 14,50 p.p 

* We gaan er van uit dat u niet komt als u Corona-gerelateerde klachten heeft. Mocht u uw reservering willen annuleren of verplaatsen, belt u ons dan even om de mogelijkheden te bespreken?